Projektbeskrivning

Testingenjör till Munters

Vi på Munters vill nu stärka teamet med fler testingenjörer som vill vara med oss med på resan att utveckla vårt laboratorium och vår testverksamhet. Har du erfarenhet av test på industriella maskiner, att formulera testplaner och att utveckla testriggar? Då kan det vara dig vi söker!

Om företaget

Munters är en världsledande leverantör av energieffektiva lösningar för luftbehandling. Genom innovativ teknik skapar våra experter ett perfekt klimat för kunder i de flesta branscher. Munters har varit banbrytande inom området luftmiljö sedan företaget grundades 1955. Idag sker tillverkning och försäljning i fler än 30 länder av våra omkring 3 100 medarbetare.

Inom företaget finns de två affärsområdena FoodTech och AirTech. I den här rollen blir du en del av AirTech som är globalt ledande inom energieffektiv luftbehandling för industriella och kommersiella applikationer. Vi erbjuder klimatlösningar för verksamhetskritiska processer som kräver exakt kontroll av fukt och temperatur, med energieffektivitet och hållbara klimatsystem i fokus.

På kontoret i Kista arbetar närmare 200 personer och när du kliver in i genom dörrarna möts du av nyrenoverade lokaler, skräddarsydda efter företagets behov. Öppna kontorslandskap och mötesrum kombineras med sociala ytor, möjligheten att spela en omgång pingis eller sitta och umgås på den härliga takterassen. I anslutning till kontoret, några trappor ner, finns även vårt nya laboratorium. Här i Kista arbetar du tillsammans med kollegorna i en familjär företagskultur som ofta associeras med mindre bolag, samtidigt som du erbjuds det stora företagets möjligheter!

Dina arbetsuppgifter

I Kista är vi nu i full gång med att utveckla ett nytt laboratorium för att utöka och stärka vår testverksamhet. I rollen som testingenjör hos oss får du möjligheten att vara en stor del av det arbetet. Du kommer arbeta med att utföra en rad olika tester, exempelvis kapacitetstest på färdiga maskiner, tester på komponentnivå och mätningar av ljud och vibrationer.

Utöver genomförandet av de olika testerna innefattar rollen även att:

· Översätta produktkrav och specifikationer till test- och verifieringsplaner

· Analysera och utveckla olika testmetoder

· Automatisera testprogram med hjälp av mjukvara för mätning, datainsamling och analys

· Ta fram och utveckla testriggar

· Föra dokumentation och skriva testrapporter

Din profil

För den här rollen söker vi dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med test av industriella maskiner och produkter. Du har förmågan att självständigt driva ditt eget arbete framåt samtidigt som du trivs med att arbeta tillsammans med andra mot ett gemensamma mål. Vidare ser vi att du har förmågan att identifiera, formulera och presentera förslag på nya metoder och tillvägagångssätt för test.

För att lyckas i rollen som testingenjör ser vi att du har:

· En civil- eller högskoleingenjörsexamen inom relevant område, exempelvis mekanik eller elektroteknik

· Minst 3 års erfarenhet av liknande arbete

· Erfarenhet av test och verifiering under flera delar av en produkts livscykel

· Vilja och förmåga att aktivt bidra med goda idéer och förbättringsförslag i produktutvecklingsarbetet

För denna roll krävs även att du är flytande i engelska och kan kommunicera på svenska, i både tal och skrift. Vidare ser vi det som mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med produkter inom uppvärmning, ventilation och luftkonditionering (HVAC). Erfarenhet i DASYLab, Labview eller liknande är meriterande. Resor till vår produktion och laboratorium i Tobo ingår.

Ansökan och mer information

I denna rekrytering samarbetar vi med EnHunt. Välkommen med din ansökan snarast via länken nedan. För mer information är du välkommen att kontakta Maria Rabb på maria.rabb@enhunt.com eller 0707-77 55 46.

Skicka in din ansökan

Dela med dina vänner på sociala medier