Ingenjörsrekrytering

EnHunt hjälper svensk industri med ingenjörsrekrytering / teknikrekrytering fokuserat på search och headhunting, samt med teknikkonsulter. Vi har lång erfarenhet av att rekrytera ingenjörer, tekniska chefer och ledare till industrier. EnHunt erbjuder flexibla och kvalificerade lösningar inom ingenjörsrekrytering.

Vad säger våra kunder om oss?

Enhunt gjorde ett fantastiskt bra jobb när vi hade ett akut behov av att hitta en ny serviceingenjör till företaget. Våra krav på Enhunt att hitta en kandidat med unik kompetens, behov av snabb process med ett snabbt avslut uppfylldes alla av Enhunt. Extra uppskattat med Enhunt var förmågan att snabbt hitta flera goda kandidater, att hålla ett högt tempo med kontinuerlig återkoppling. Idag har vi en ny kollega med hög kompetens, god arbetsmoral som passat perfekt in i arbetsgruppen, nästa gång vi har behov av ytterligare kollega är arbetet med att hitta rekryteringsfirma mycket enkelt.

Sten Drakenberg, COO Intramedic

Jag har haft möjlighet att få jobba med Maria vid flera rekryteringstillfällen under flera års tid. Maria är pålitlig, arbetssam och tummar aldrig på att ge leverans med hög kvalitet. Hon är en utmärkt kommunikatör av fakta och information. Jag rekommenderar varmt att använda Enhunts tjänster för att framförallt få bra resultat och spara tid vid rekryteringar eller speciella kompetensförfrågningar inom tillverkande industri eller teknik.

Manora Waurén

I have had the privilege of meeting EnHunt, several times during the process to my next career step as an electrical design engineer at Alfa Laval. I found them to be very professional and with their great attitudes regarding both me as a candidate, as well as towards their customer, I felt appreciated, calm and well-remembered all the way. What a great experience!

Tack för ett mycket bra genomfört jobb! Jag är väldigt nöjd med samarbetet och resultatet. Jag hoppas vi får möjlighet att samarbeta i framtida rekryteringar.

Maria is a professional recruiter who always do her best to deliver good quality candidates, easy to work with and follow deadlines, and is thorough in her recruitment efforts.

Hans Söderblom, HR Manager, Cargotec

Maria is a ambitious and professional person who get’s the job done. Maria is very focused on performing good results. I recommend Maria strongly.

Ann Bender

Finding engaged and professional recruiters that are successful in delivering solid shortlists of qualified engineers is very rare. Maria is however an exception to this and has also proven great customer focus. I´m happy to recommend Maria Rabb for such assignments.

Frans Laurentz, Senior Resourcing and Recruitment Specialist for Northern Europe, Electrolux

Jag vill tacka för ett jättebra jobb och ett bra samarbete. Jag upplever att ni har stor förståelse för vår verksamhet vilket betyder väldigt mycket.

Fredrik Löwenhielm - Manager Global R&D Electrics and SW, Bromma Conquip

What do you like about us?
-”getting the skilled profiles”
-”Snabbhet, bra återkoppling”
-”Professionellt bemötande. Branschkunskap.”
-”Enkelt, snabbt och noggrannhet”
-”förmåga att få fram kandidater”
-”Den personliga kontakten jag fick med rekryteraren”
-”Bra service och teknikkunnande”

Feedback from questionnaire

EnHunt har konsekvent (och i tid) levererat en stor mängd högkvalificerade kandidater, där de vi valt att anställa både har passat bra i vårt team som medarbetare samt att de har uppfyllt vårt teams mycket krävande kompetensbehov.”

Magnus Carlsson, Manager Physics Modelling and Calculation PhD, Munters AB

_________________

_______________

Kolla in fler referensuppdrag här!

Varför jobba med oss?
EnHunt hjälper våra industrier att hitta rätt ingenjörer för jobbet. Vårt fokus är headhunting så våra kunder får rätt ingenjör på rätt plats. Dessa individer är sällan aktiva jobbsökare så de måste hittas då de sällan söker jobb via annonser. Det är här vi på EnHunt kommer in. Vi hittar dem, headhuntar ingenjörer och ser till att de flyttar till våra kunder. Vi har lång erfarenhet och anlitas av stora som små organisationer. Den gemensamma nämnaren som våra kunder har är: Vi får inget svar på våra annonser och vår rekryteringspartner kan inte hitta rätt tekniska specialister. Är ni ett teknikföretag som behöver anställa ingenjörer eller tekniska ledare, kanske ni har märkt samma sak, rätt kandidat sällan dyker upp på annons och rekryteringen kräver tid och kunskap om bland annat kandidatmarknaden och samsyn. Vi är bra på att kartlägga och headhunta / searcha ingenjörer / tekniska specialister och ledare. Vi kan kandidatmarknaden väl, vi vet hur vi jobbar på ett effektivt och lämpligt sätt för att nå oftast bristkompetenser på marknaden. Vi är måna om att både kandidater och kunder ska mötas av en professionell och trevlig process och service. I vår vanligaste rekryteringsprocess ingår all service och support, från kravspecifikation och annons, kartläggning, search / headhunting, intervjuer hos oss och support för intervjuer hos er, referenstagningar, tester och rådgivning och support kring erbjudande och villkor. Vi har alla lång erfarenhet kring rekrytering av ingenjörer.

Våra mätningar visar att:

  • 98,2 % av våra kunder är nöjda/mer än nöjda
  • 78 %* är återkommande med nya rekryteringsbehov till oss 
  • 87,5 % skulle verkligen rekommendera oss till andra eller har redan gjort det. Ingen skulle inte rekommendera oss.

(*Alla har inte lika stort rekryteringsbehov pga storlek t.ex. eller inte hunnit än därav 78%) 

Kundexempel
Munters var nyfikna på oss. Vi hade rätt inriktning för dem. Efter ett tag fick vi vårt första uppdrag, en Calculation Software Engineer. Rekryteringen blev väldigt lyckad och snart hörde rekryterande chefens kollega av sig och ville att vi hjälpte henne också med en Senior Development Engineer. Även den tjänsten blev lyckad, och sedan kom en till rekrytering, en Automatic Control Engineer. Därefter kontaktade inköp oss och ville teckna ramavtal. Under den hösten rekryterade vi 2 testingenjörer, en R&D chef, en matematiker och en technical writer, och fortsatte sedan efter årsskiftet med en patent research specialist och CAD Application Engineer. ”EnHunt har konsekvent (och i tid) levererat en stor mängd högkvalificerade kandidater, där de vi valt att anställa både har passat bra i
vårt team som medarbetare samt att de har uppfyllt vårt teams mycket krävande kompetensbehov.”, berättar en rekryterande chef på Munters.

Historien med Cargotec-koncernen började redan 2009. Maria började jobba med Hiab, Bromma och MacGregor då som är några av företagen inom koncernen. Det har blivit många rekryteringar längs åren inom de flesta discipliner och områden och vi jobbar fortfarande med dem. “Maria is a professional recruiter who always do her best to deliver good quality candidates, easy to work with and follow deadlines, and is thorough in her recruitment efforts.” berättar en HR-chef, en annan rekryterande chef på Bromma sager “Jag vill tacka för ett jättebra jobb och ett bra samarbete. Jag upplever att ni har stor förståelse för vår verksamhet vilket betyder väldigt mycket.” och en tredje på Hiab säger ”Tack för ett mycket bra genomfört jobb! Jag är väldigt nöjd med samarbetet och resultatet. Jag hoppas vi får möjlighet att samarbeta i framtida rekryteringar.”

Intramedic undrade om vi kunde hjälpa dem första gången 2016. Efter första rekryteringen har vi fått förtroende att fortsätta rekrytera till dem och haft ett bra samarbete. ”Enhunt gjorde ett fantastiskt bra jobb när vi hade ett akut behov av att hitta en ny serviceingenjör till företaget. Våra krav på Enhunt att hitta en kandidat med unik kompetens, behov av snabb process med ett snabbt avslut uppfylldes alla av Enhunt. Extra uppskattat med Enhunt var förmågan att snabbt hitta flera goda kandidater, att hålla ett högt tempo med kontinuerlig återkoppling. Idag har vi en ny kollega med hög kompetens, god arbetsmoral som passat perfekt in i arbetsgruppen, nästa gång vi har behov av ytterligare kollega är arbetet med att hitta rekryteringsfirma mycket enkelt.” berättare VDn Sten Drakenberg.

Bakgrund / Historia
EnHunt grundades 2013 efter att VDn Maria Rabb valde att säga upp sig från rekryteringsföretaget hon var anställd på tidigare, med visionen att bygga det bästa rekryteringsföretaget inom teknik inriktat på search / headhunting i Sverige. Inget stort, men ett väldigt bra företag med hög kvalitet på headhunting / rekrytering av ingenjörer och tekniska ledare, hög servicenivå och förståelse av behovet, tekniken och marknaden, och med utvalda kunder där behov och efterfrågan matchar väldigt bra i ett givande samarbete. Resan gick över förväntan, nästan alla tidigare kunder fortsatte samarbeta och fortfarande samarbetar vi stolta med kunder som följt oss alla år. Idag är vi ett utspritt gäng teknikrekryteringskonsulter i Sverige och rekryterar även ingenjörer i våra grannländer.

Våra Värderingar

Kolla in fler referensuppdrag här!