Projektbeskrivning

Projektledare anläggningsprojekt till Upplands Väsby kommun

Mellan två universitetsstäder, Uppsala och Stockholm ligger Upplands Väsby. Här bor cirka 45 800 invånare. Här finns närhet till naturen, var du än befinner dig i kommunen och ger utmärkta möjligheter till ett varierat friluftsliv.  Kommunen har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Arlanda och är inne i ett utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Väsby kommun planerar och utvecklar en hållbar framtid för invånare och företag i Väsby. Vi ger Väsbyborna en service i världsklass.

Om kommunen 
Upplands Väsby står inför spännande utmaningar att bygga ”Väsby stad” med en vision att växa till 63 000 invånare till år 2040. Det innebär att vi har flera spännande planer och exploateringsprojekt på gång t ex Fyrklövern, Bredden, Wijk Oppgård och Väsby entré men även flera andra anläggningsprojekt. För att bidra till Väsbys fortsatta utveckling behöver vi nu förstärka vårt team genom att rekrytera ytterligare projektledare med ansvar att anlägga kommunal infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer vara att leda och driva små eller stora infrastrukturprojekt där du ansvarar för att realisera intentionerna i kommunens framtagna planer genom nybyggnation eller renovering av den kommunala anläggningen: gator, vägar, parker och VA. Arbetet innebär även att du ansvarar för att utreda projektets förutsättningar, ta fram arbetshandlingar, tidplan, underlag till budget, handla upp entreprenörer och andra kompetenser samt samråda och skapa förutsättningar för andra aktörer såsom ledningsägare och byggherrar. Du erbjuds även möjligheten att samordna kommunens tekniska frågor såsom VA-, gata- och avfallsfrågor i planarbetet.

Du erbjuds
Som projektledare hos oss kommer du ingå i enheten för anläggningsprojekt där vi samlat alla projektledarna i syfte för att stärka organisationen och medarbetarna. Du kommer ges stora möjligheter att få vara med och utveckla enheten och påverka dess arbetsmetoder i hela kedjan från tidiga planeringsskeden till byggnation och driftsättning. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och vi eftersträvar korta beslutsvägar i en tillitsbaserad kultur under parollen ”Väsby vågar och gör”. Du erbjuds en central roll i samhällsbyggnadsprocessen med ett nära samarbete med bl a planhandläggare, exploateringsingenjörer, ingenjörer och driftpersonal men du kommer även ha mycket externa kontakter med te x entreprenörer, konsulter, fastighetsägare, byggherrar och medborgare.

Kommunen erbjuder dig en strategiskt placerad arbetsplats; mitt emellan Arlanda och Stockholm, flexibel arbetstid som möjliggör balans mellan arbete och fritid, trygghet i form av försäkringar, friskvård samt kostnadsfritt, professionellt personalstöd till alla medarbetare.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst 3 års erfarenhet av liknande arbeten, projektledning, byggledning eller uppdragsledning av små och stora anläggningsprojekt inom allmän platsmark med ansvar för projektbudget. Du ska ha god kännedom om gällande projekteringsanvisningar, byggregler och entreprenadjuridik t ex skrifter såsom AMA, AB04 och ABK09. Du har datorvana och behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. Körkort är ett krav.

Vi ser gärna att du är minst högskoleingenjör inom samhällsbyggnadsteknik eller motsvarande. Vidare förväntar vi oss att du är självgående, lösningsorienterad och arbetar strukturerat samt har god samarbetsförmåga. Du har pedagogisk förmåga och är tydlig i din kommunikation. PMI-utbildning och erfarenhet som projektör, ledningssamordnare, anläggningsarbete samt av upphandling enligt LoU är meriterande.

Mångfald
Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Finskt förvaltningsområde
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig.

Ansökan
Ta chansen att få vara med och utveckla Upplands Väsby kommun från tidiga planskeden fram till byggnation och drift av kommunala anläggningar. I denna roll samarbetar Upplands Väsby kommun med EnHunt. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryteringskonsult Aliaksandra Maslava på +46708460494. Ansökan görs via länken nedan. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt med beaktande av eventuell uppsägningstid.

Välkommen med din ansökan!

Skicka in din ansökan

Dela med dina vänner på sociala medier