Projektbeskrivning

Senior Projektledare inom Bygg och Fastighet till Upplands Väsby kommun

Upplands Väsby växer och befinner sig mitt i ett utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Nya byggprojekt pågår på flera håll i kommunen och nya områden planeras.  Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare.  Genom en hållbar tillväxt ska Upplands Väsby visa vägen till ett hållbart samhälle.

Två byggprojektledare
Till fastighetsenheten på kontoret för samhällsbyggnad söker vi nu två erfarna projektledare som har vilja och engagemang att hantera allt ifrån enklare hyresgästanpassningar, underhållsprojekt till stora komplexa nyproduktionsprojekt och ett driv att vara med att utveckla och utvecklas tillsammans med oss.

Arbetsuppgifter
Fastighetsenhetens grunduppdrag är att vårda och sköta fast egendom, bygga och anlägga fast egendom samt fastighetsutveckling av kommunens lokaler

I vår uppdragsportfölj finns allt från stora samhällsbyggnadsprojekt med nya skolor och vårdboenden till löpande underhållsprojekt och hyresgästanpassningar. Idag är vi ca 25 medarbetare varav hälften är tjänstemän och hälften är fastighetsdrift. Som projektledare bidrar du genom hela processen, från tidiga skeden, produktion, driftsättning till garantihantering. I rollen som projektledare ansvarar du för att samordna och följa upp projekt. Det är ofta flera olika delar som spänner över många olika kompetensområden som ska koordineras. Du styr det gemensamma arbetet mot projektets övergripande mål och rapporterar i projektet till affärsområdesansvarig.

Vem är du?
Vi söker dig med mångårig erfarenhet av projektledning inom bygg eller fastighetsområdet och som vill fortsätta utvecklas i många olika spännande projekt. Du har erfarenhet från branschen antingen som beställare, konsult eller i utförandeledet från produktionen. Hos oss får du möjlighet att växa samt att vara deltagande i kommunens expansion. Du ska ha hanterat flera projekt samtidigt, ha god datavana och har jobbat i CAD-system. Du är självgående med att leda stora nyproduktions projekt.  Du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift och har erfarenhet av ekonomi, projektering och budgetering. Körkort är ett krav och erfarenhet av LoU är meriterande.

Som person ser vi att du är driven, engagerad och naturligt kundfokuserad. Självklart är du resultat- och målinriktad och brinner för att, åt de kommunala verksamheterna, bygga hus som är en bidragande del av ett levande och hållbart samhälle.

Du erbjuds
Vi söker dig som vill vara en del av Upplands Väsbys framgång och framtid. Brinner du för teknisk utveckling? Gillar du att samarbeta för att hitta den bästa lösningen? Då kan vi erbjuda dig möjligheter på en arbetsplats med utvecklande arbetsuppgifter och spännande projekt.

Upplands Väsby kommun är rankad som en av Sveriges mest populära arbetsgivare och blev 2017 utsedd till Årets Employer Branding-kommun och har därmed utmärkt sig i sitt arbete med att vara en attraktiv arbetsgivare.

Hos oss är du med och utvecklar hållbara lösningar. Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig!

För rätt person finns även möjlighet att få vara delaktig i ett tidigt skede av samhällsbyggnadsprocessen genom att t ex. komma med synpunkter och erfarenhetsåterkoppling och delta i detaljplanearbeten åt fastighetsenhetens vägnar. Du erbjuds stor delaktighet i verksamhetens utformande där förslag till förbättringar uppmuntras. Hos oss har man generösa möjligheter att delta i kurser och utbildningar och friskvårdsbidrag. Som nyanställd i kommunen erbjuds du deltagande i ett internt nätverk som en del i din introduktion och kompetensutveckling.

Om kommunen
Mellan två universitetsstäder, Uppsala och Stockholm ligger Upplands Väsby. Här bor cirka 45 800 invånare. Här finns närhet till naturen, var du än befinner dig i kommunen och ger utmärkta möjligheter till ett varierat friluftsliv.  Kommunen har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Arlanda och är inne i ett utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Väsby kommun planerar och utvecklar en hållbar framtid för invånare och företag i Väsby. Vi ger Väsbyborna en service i världsklass.

Kommunen har visionen ”Väsby vågar och gör”. Upplands Väsby deltar, och har deltagit, i många forsknings- och utvecklingsarbeten och blir med detta som bakgrund ofta inbjudna i utvecklingssammanhang. Kommunen samarbetar med KTH, SU, SLU och Konstfack i en rad projekt och deltar också i samarbetsprojekt i olika kommunala nätverk inom hela samhällsbyggnadsområdet. Dessutom finns en rad samverkansprojekt med närliggande kommuner (ABC-samarbetet, Arlandaregionen m.fl.).

Upplands Väsby fick 2016 ta emot Dagens Samhälles pris som ”Årets samhällsbyggare”. Kommunen fick priset för planeringen av byggprojektet Fyrklövern som ska ge 1 700 nya bostäder intill Väsby Centrum med ett väl genomtänkt system för samverkan mellan byggherrar och kommun för att nå långsiktig gemensam kvalitet.

Ansökan
Ta chansen att få vara med och utveckla Upplands Väsby kommun.

I denna roll samarbetar Upplands Väsby kommun med EnHunt. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryteringskonsult  Aliaksandra Maslava på +46708460494. Ansökan görs via länken nedan. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt med beaktande av eventuell uppsägningstid.

Välkommen med din ansökan!

Skicka in din ansökan

Dela med dina vänner på sociala medier