Online lead channel responsible till Viessmann Värmeteknik2018-10-26T10:11:01+02:00

Project Description

Online Lead Channel Responsible till Viessmann Värmeteknik

Vad får dig att gå upp ur sängen på morgonen? Din mest värdefulla tillgång – din tid – vad investerar du den i? Om detta är frågor som är viktiga för dig, ansök till Viessmann, nästa generations globala familjeföretag. Med fler än 12.100 anställda, 23 produktionsenheter, i 74 länder utvecklar Viessmann innovativa klimat- och energilösningar för människor över hela världen. Det är hos oss som klassisk ingenjörskunskap och start-up världen bokstavligen möts. Vi adresserar de stora frågorna, vårt klimat, nya energilösningar och digitalisering.

Viessmann är inne i en mycket expansiv och innovativ fas, såväl nationellt som internationellt. Vi söker nu en ansvarig för Leads & E-business till vårt Sverigekontor med placering i Kista (Stockholm).

Arbetsbeskrivning

I den nya rollen som Leads & e-business responsible är du en nyckelperson när vi etablerar ett nytt mera proaktivt arbetssätt och satsar på online-marknadsföring. Du knyter aktivt och strukturerat samman online-förfrågningar (leads) och offerter, med våra installatörer och distriktschefer ute i landet. Det är ett intressant läge i företaget just nu då vi förnyar oss och genomför flera nyrekryteringar parallellt med denna. Stora möjligheter ges för rätt person att först etablera en ny försäljningskanal och sedan vara drivande i utveckling och expansion av denna samtidigt som ytterligare resurser kommer tillföras här.

Du kommer att ta emot leads och offertförfrågningar direkt från slutkunder, samarbetspartners och regionsäljare. Dessa driver du proaktivt hela vägen till slutligt accepterad offert. Ett strukturerat sätt för behovsanalys och utvärdering av kravspecifikation utvecklar vi tillsammans med dig. Du hjälper våra kunder genom en standardiserad priskalkyl och offertstruktur som vi gemensamt tar fram. I samarbete med distriktscheferna bidrar du även till att förnya och fokusera deras arbete. Detta genom att proaktivt ansvara för offerering på ett både effektivare och snabbare sätt jämfört med hur detta ofta görs idag.

Vem är du

Du har stor drivkraft, är handlingskraftig, arbetar strukturerat och tycker om att jobba mot tydliga mål. Med ett vägvinnande sätt förmår du att skapa förtroende och övertyga slutkunder och installatörer om att välja Viessmann. Du får gärna ha erfarenhet från nykundsförsäljning där du tagit affärerna hela vägen till avslut. Har du arbetat med teknisk försäljning och inside sales (t ex e-mail och telefon) mot t ex fastighetsbranschen, industrin eller installatörer så är det meriterande, men inget krav. Vi besitter goda möjligheter att lära upp och utbilda dig internt. Du är driven, metodisk, självgående och handlingskraftig. Vidare ser vi att du är noggrann, har ett effektivt sätt att arbeta på samt en förmåga att följa kunderna hela vägen till framgångsrikt offertavslut. Flytande svenska i tal som skrift är ett krav, likaså engelska. Tyska kan ses som meriterande.

Vad erbjuder vi

Rätt kandidat kommer ha mycket goda möjligheter att bygga upp en ny proaktiv försäljningskanal och beroende på eget intresse skapa en organisation kring detta. Möjligheterna att skapa sig en ny och viktig roll inom Viessmann Sverige och därigenom visa hur framtidens Viessmann kan se ut, är nästintill obegränsade. Du kommer långsiktigt bygga ett värdefullt professionellt nätverk inom Viessmann-koncernen internationellt. Vi tillämpar individuell lönesättning och attraktivt prestationsbaserat bonussystem för rätt kandidat. Läs gärna mer på viessmann.se, viessmann.com och v-co.io

Ansökan

I denna roll samarbetar Viessmann med EnHunt. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Maria Rabb på 070-777 55 46. Tjänsten är en tillsvidareanställning hos Viessmann med start så snart som möjligt med beaktande av eventuell uppsägningstid.

Välkommen med din ansökan!

Skicka in din ansökan

Dela med dina vänner på sociala medier